Gerda, een powerlady! - Healthy inspirations
×
Must read

Levensverhaal

Gerda, een powerlady!

Door Healthy inspirations

Gerda Samshuijzen- van Schaik, een powerlady met een positieve instelling! Ondanks haar drukke maar zeer interessante leven is Gerda druk met de lancering van Institute vanSchaik. We hopen hier snel meer van te horen. Nu eerst het verhaal van Gerda.

Gerda Samshuijzen – van Schaik is 49 jaar en heeft een samengesteld gezin. Ze is gecertificeerd Body Logics trainer, NLP-master en fundamental trainer. Naast haar mooie werk draagt ze ook de zorg voor haar twee verstandelijk beperkte broers, wat ze met heel veel liefde doet. Gerda is gek op paarden en op Curaçao, maar daarnaartoe verhuizen is niet mogelijk vanwege de zorg voor haar twee broers. Healthy Inspirations interviewde deze bijzondere, inspirerende vrouw over gezonder leven, afvallen en hoe ze de bijbehorende obstakels heeft aangepakt.

Welk moment deed je beseffen om gezonder te gaan leven? In welke situatie zat je toen?

In 2016 was ik aanwezig bij een boekpresentatie van de inmiddels bekende inspirator/motivator Michael Pilarczyk. Tijdens deze presentatie sprak Michael over veranderingen en hij eindigde met de boodschap om ergens voor te kiezen: ‘als je nu iets wil veranderen, wat zou dit dan zijn?’ Op dat moment woog ik 120 kg en hier was ik zeker niet tevreden mee. Ik wist ook dat ikzelf als enige invloed op dit gewicht had, en dat ik er zelf voor kan kiezen om er verandering in te brengen. Toen ik dit als mijn veranderpunt aan hem vertelde, reageerde Michael bevestigend en dat gewicht verliezen wellicht wel nodig was.

Toen ik weer in de auto naar huis zat, was ik eerlijk gezegd nogal pissig om zijn reactie en eerlijkheid. Ik heb deze emotie omgezet in kracht om voor mijn doel te gaan: gezonder leven en die overtollige kilo’s kwijtraken. Achteraf ben ik heel blij dat Michael toen zo eerlijk gereageerd heeft.

Hoe heb je het afvallen aangepakt?

Gewicht verliezen gaat niet zomaar, je moet dit echt zelf willen. Als anderen vinden dat jij wel wat kan kwijtraken en dit je motivatie is, gaat het je niet lukken. Ik heb ondervonden dat er geen blijvende verandering optreedt, zolang jijzelf er niet volledig achterstaat.

Naast dat je het echt zelf moet willen, is het ook belangrijk om prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Met gewicht verliezen is het noodzakelijk om veranderingen in je eet- en bewegingspatroon in te voeren, door meer tijd voor jezelf in te plannen. Denk aan tijd voor sport en gezond eten, in plaats van op de bank hangen of snel op een tankstation lunchen met 2 Marsen.

Welke obstakels ben je tegengekomen tijdens je afvalperiode?

Gek genoeg was het lastigste niet het op jacht gaan naar gezonder eten. Dat overwin je wel met je wilskracht. Voor mij was het grootste obstakel de mensen in mijn omgeving. Ik was op een gegeven moment zo’n 15 kg afgevallen, toen de eerste reacties kwamen: ‘stop er maar mee, zo is het wel genoeg. Anders word je ook zo mager.’ En: ‘Zo is het niet gezellig meer’. Maar voor mij was het nog niet goed genoeg, ik wilde nog meer afvallen om me weer gezond en fit te voelen, om op een gezond gewicht te komen.

De mensen die me al ontmoedigden nadat ik 15 kg was afgevallen, vonden mij inmiddels minder leuk. Ik at immers niet meer ‘gezellig mee’. Ik stond altijd klaar voor iedereen en nu koos ik eens voor mezelf. Door ‘nee’ te zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen mezelf, ben ik veel mensen kwijtgeraakt. Deze mensen verwachtten dat ik er altijd maar was voor hen, zonder mij te steunen in deze belangrijke periode, de weg naar een gezondere ik. Deze realisatie vond ik het lastigste obstakel in mijn weg naar gewicht verliezen.

Wil je nog wat meegeven aan de lezers?

Ik zou je willen meegeven om niet zo hard te lopen voor de mensen die voor jou niet eens een stap zouden verzetten. Ga met mensen om die het goed met je voor hebben. Zorg dat je in het middelpunt van jouw leven staat en laat anderen niet beslissen wat je met jouw tijd of keuzes doet.

Dit staat ook centraal in het proces naar jouw gezondere leven, ook in het proces naar gewicht verliezen. Als je zelf al de keuze en de eerste stappen hebt gezet in de juiste richting, dan is het heel fijn als je omgeving je hierin ondersteunt en aanmoedigt. Ik heb dit zelf als een enorme hulp ervaren.

Waar sta je nu in je leven?

Mijn leven is nog steeds gezellig druk, met de zorg voor mijn gezin, mijn broers en de paarden. Afgelopen september ben ik 10 dagen als coach in Dubai aan de slag gegaan, een mooi en leerzaam avontuur wat zeker een vervolg gaat krijgen. Ik ben heel blij dat ik destijds de keuze heb gemaakt om gezonder te gaan leven en ik voel me ontzettend fit en energiek met de levensstijl die ik nu heb.

Binnenkort komt de nieuwe website van Gerda online: www.gerdavanschaik.nl.

Heb jij ook een mooi of inspirerend verhaal in jouw weg naar je gezondere zelf? Ben je afgevallen en wil je hier anderen mee motiveren? Neem dan contact op met Healthy Inspirations om je verhaal te doen! Mailen kan naar info@healthyinspirations.nl

Bekijk alle Levensverhalen

Uitgelichte partners

Jouw profiel hier uitlichten?

Neem contact met ons op