Zelfgemaakte granola - Healthy inspirations
×

Recept

Zelfgemaakte granola

Door Healthy inspirations

10 min voorbereiding + 20 minuten oven min.

500 gram personen

Het is supermakkelijk om zelf granola te maken! En eigenlijk is het ook veel lekkerder dan die je in de winkel koopt. Door het zelf te maken weet je precies wat erin zit (en wat niet).

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten behalve de rozijnen en de cranberries (die gaan er na het bakken bij).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover.
  • Bak de granola in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Schep het na 10 minuten om.
  • Laat de granola afkoelen en meng de rozijnen en cranberries erdoor.

Let op!

  • Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
  • Na het bakken de granola goed laten afkoelen.
  • In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 150 gram notenmix (ongebrand)
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el sesemzaad
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 150 gram notenmix (ongebrand)
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el sesemzaad
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie

Deel dit recept