1

Zelfgemaakte granola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediĆ«nten behalve de rozijnen en de cranberries (die gaan er na het bakken bij).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover.
  • Bak de granola in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Schep het na 10 minuten om.
  • Laat de granola afkoelen en meng de rozijnen en cranberries erdoor.

Let op!

  • Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
  • Na het bakken de granola goed laten afkoelen.
  • In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.

Ingrediƫnten

  • 200 gram havervlokken
  • 150 gram notenmix (ongebrand)
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el sesemzaad
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie