Pompoencake - Healthy inspirations
×

Recept

Pompoencake

Door Healthy inspirations

20 min, baktijd 60 min.

10 personen

Het is weer pompoenentijd! Deze heerlijke kruidige gezonde pompoencake is een favoriet. Je kunt hier je gasten echt mee verassen.

Bereiding:

  • Schil en snijd de flespompoen in blokjes. Voeg dit in een pan met ruim kokend water.
  • Kook de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten. Wanneer de pompoen gaar is (makkelijk met een vorm inprikken)
  • Giet het water af en laat de pompoen afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Pureer de pompoen samen met de banaan en de dadels in de keukenmachine.
  • Meng in een andere kom de meel, zout, bakpoeder en de koek-en speculaaskruiden. Voeg de pompoenpuree toe.
  • Spatel de eieren, zuivelspread en honing toe. Meng het tot een glad beslag.
  • Doe het beslag in een cakevorm, zet de cake voor 60 minuten in de oven.
  • Je kunt de bovenkant van de cake garneren met noten en zaden.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 gram flespompoen
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eieren
  • 175 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 medjoul dadels ontpit
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram zuivelspread light
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout

Ingrediënten

  • 250 gram flespompoen
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eieren
  • 175 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 medjoul dadels ontpit
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram zuivelspread light
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout

Deel dit recept