1

Pompoencake

Bereiding:

  • Schil en snijd de flespompoen in blokjes. Voeg dit in een pan met ruim kokend water.
  • Kook de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten. Wanneer de pompoen gaar is (makkelijk met een vorm inprikken)
  • Giet het water af en laat de pompoen afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Pureer de pompoen samen met de banaan en de dadels in de keukenmachine.
  • Meng in een andere kom de meel, zout, bakpoeder en de koek-en speculaaskruiden. Voeg de pompoenpuree toe.
  • Spatel de eieren, zuivelspread en honing toe. Meng het tot een glad beslag.
  • Doe het beslag in een cakevorm, zet de cake voor 60 minuten in de oven.
  • Je kunt de bovenkant van de cake garneren met noten en zaden.

Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

  • 250 gram flespompoen
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eieren
  • 175 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 medjoul dadels ontpit
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram zuivelspread light
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout