Zit jij lekker in je vel? - Healthy inspirations
×

Zit jij lekker in je vel?

Zit jij lekker in je vel?

Minder zorgen, meer genieten. Wat moeten we nu eigenlijk doen om ons geluk te vergroten en lekker in ons vel te zitten?

Herken jij dit? Piekeren, last van veel stress, slecht slapen, de lat hoog leggen, niet nee kunnen zeggen, onzeker zijn over jezelf, doemdenken….We doen het allemaal wel eens maar het is enorm irritant, het vreet veel energie en is ongezond.

 

Af en toe een keertje piekeren, een keer slecht slapen of wat verdrietig zijn is helemaal niet erg. Als het voor een langere periode is dan wordt het ongezond. Je bent niet meer zo helder in je hoofd, je hebt geen zin meer om dingen aan te pakken en vriendschappen versloffen. Je presteert minder op het werk, je denkt niet meer helder en hebt moeite met het nemen van beslissingen. Het kan zelfs zo zijn dat je lichamelijke klachten kunt krijgen.

 

 

 

 

Gelukkig is er een oplossing!

Maar hoe krijg je dan een leeg hoofd, hoe zorg je voor meer balans ofwel hoe ga je lekkerder in je vel zitten? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om lekkerder in je vel te zitten:

  • Stel doelen in je leven en maak een plan om deze te realiseren.
  • Ga meer bewegen, regelmatig buiten wandelen is zeer ontspannen.
  • Goed slapen is goed voor je mentale gezondheid.
  • Zorg voor voldoende ontspanning.
  • Leef gezond en begin met gezonder te eten

Zorg dat je weer lekker in je vel gaat zitten en realiseer dit met kleine stapjes. Ga aan de slag met de “Lekker in je vel Check”
Deze geeft je inzicht in hoe gelukkig jij bent.

 

Lekker in je vel Check

Healthy Inspirations helpt je graag om je geluksgevoel te verbeteren. Dat doen we met tips, inspirerende verhalen en adviezen die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Bekijk ook onze “ In 8 weken een Healthy Lifestyle” challenge. Healthy Inspirations motiveert en stimuleert je om in 8 weken de stap te maken naar een gezonder en energieker leven.