Varkenshaas in romige paddenstoelensaus - Healthy inspirations
×

Recept

Varkenshaas in romige paddenstoelensaus

Door Jessica de Man

30 min.

2 personen

Varkenshaas is een heerlijk stukje mals vlees. Zeker wanneer de varkenshaas langzaam gegaard is in een romige paddestoelensaus.

Bereiding:

  • Maak de bouillon klaar en meng 75 ml afgekoelde bouillon door de slagroom of kookroom en zet deze apart.
  • In een braadpan de olie of boter verhitten en bestrooi de varkenshaas met zeezout en zwarte peper uit de molen.
  • Wanneer de olie of boter goed heet is bak dan de varkenshaas rondom kort aan.
  • Zodra hde varkenshaas is aangebraden haal je deze uit de pan. Vanbinnen is hij nog rauw, snij de varkenshaas in mooie plakken en laat rusten.
  • In het braadvet de ui en knoflook aanfruiten, wanneer de ui glazig begint te worden voeg je de paddenstoelen mix toe en bak deze in 5 minuten gaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Op deze manier ontzuur je de tomatenpuree en wordt het zoeter van smaak.
  • Giet vervolgens de gemengde bouillon met de slagroom toe en de plakjes halfgare varkenshaas en laat het geheel zachtjes garen en de saus licht inkoken.
  • Voor het opdienen de ringetjes bosui erover verdelen.

Eet smakelijk!

Wil je meer inspiratie over koolhydraat- arme recepten ga dan naar de website van deman-foodandweight

Ingrediënten

  • 1 Varkenshaas van ongeveer 350 gram
  • 200 gram paddenstoelen mix (niet te klein gesneden)
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 75 ml bouillon
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

Ingrediënten

  • 1 Varkenshaas van ongeveer 350 gram
  • 200 gram paddenstoelen mix (niet te klein gesneden)
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 75 ml bouillon
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

Deel dit recept