Snelle spaghetti met garnalen, knoflook en basillicum - Healthy inspirations
×

Recept

Snelle spaghetti met garnalen, knoflook en basillicum

Door Healthy inspirations

20 min.

2 personen

Ideaal recept voor de drukke doordeweekse dag. Een heerlijke spaghetti met garnalen, knoflook, prei en basillicum. Lekker met de gepofte tomaatjes.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Bestrooi ze met een beetje zout, versgemalen peper en besprenkel met olijfolie. Pof de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.
  • Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd de knoflook en de peper fijn.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, rode peper en prei toe, roerbak circa een 2 minuten en voeg de garnalen toe.
  • Roerbak de garnalen circa 1 minuut tot ze mooi roze zijn en voeg dan de pasta toe.
  • Halveer de citroen en besprenkel de garnalen met het sap en extra olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen.
  • Verdeel de pasta met garnalen over borden en leg de tomaatjes erop. Rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicum.

Ingrediënten

  • 200 g (volkoren)spaghetti
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • 1  rode ui
  • 2  grote preien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1  rode peper
  • 1  citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 200 gr trostomaatjes
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 1/2 bosje basilicum
  • olijfolie

Ingrediënten

  • 200 g (volkoren)spaghetti
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • 1  rode ui
  • 2  grote preien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1  rode peper
  • 1  citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 200 gr trostomaatjes
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 1/2 bosje basilicum
  • olijfolie

Deel dit recept