30 dagen "Goede voornemens én volhouden" challenge - Healthy inspirations
×
1 januari 2022

Challenge

30 dagen “Goede voornemens én volhouden” challenge

Door Healthy inspirations

Een belangrijk onderwerp omdat veel mensen vol frisse moed aan het begin van het nieuwe jaar starten met goede voornemens. Afvallen, gezonder leven, meer ontspanning of meer tijd voor jezelf. Helaas blijkt dat goede voornemens net zo snel weer gaan als dat ze zijn gekomen.

Een “nieuw jaar een nieuwe ik” lijken we allemaal te denken. Rondom de jaarwisseling starten we weer met een lijst vol goede voornemens. Maar waarom zijn die goede voornemens altijd rond de jaarwisseling? Waarom zijn we niet ergens midden in het jaar bezig met goede voornemens. Wist je dat van alle mensen die aan het begin van het jaar een goed voornemen hebben na een halfjaar meer dan de helft is teruggevallen in oude gewoontes?

Een verklaring hiervoor is dat ons “brein” de voornemens niet serieus neemt, het is per slot een voornemen. Dat betekent nog niet echt dat we het gaan doen. Kortom, we gaan het proberen en ons alvast indekken voor als het niet lukt. We kunnen dan in ieder geval zeggen “we hebben het geprobeerd”.

In plaats van jezelf iets voor te nemen, is het beter een concreet doel te stellen. In plaats van ”ik neem mezelf voor minder over te werken”, kun je bijvoorbeeld zeggen: ”ik ben vanaf nu minimaal 3 doordeweekse avonden om 18.00u thuis”. Dezelfde intentie, maar een heel andere insteek en ook een ander resultaat.

Wil jij dat je goede voornemens dit jaar concrete doelen worden die je – zonder harder te werken – haalt? Doe dan mee met de 30 dagen “Goede voornemens én volhouden” challenge

Doe je mee? Meld je aan bij de Facebookgroep HealthyInspirations Challenge

Informatie

Organisator Healthy inspirations

Locatie Thuis

Startdatum 1 januari 2022

Deel deze challenge