Waarom doe je wat je doet? - Healthy inspirations
×
Must read

Artikel

Waarom doe je wat je doet?

Door Brenda Serrée

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met zingevingsvragen. Hoe kun je een steentje bijdragen aan de maatschappij? Lees hoe presentatrice Aldith Hunkar leeft en werkt.

Of je nu in loondienst werkt of zelfstandig ondernemer bent, vroeg of laat krijgt iedereen te maken met zingevingsvragen. Want waarom doe je wat je doet en hoe kun je een steentje bijdragen aan de maatschappij? In de resultaatgerichte samenleving waarin we leven, staan we weinig stil bij de echt belangrijke vragen zoals Wat zijn mijn prioriteiten of Hoe voel ik me op dit moment en waarom is dat zo?  Zo rond de 40, 50 jaar gaan deze dingen vaak een grotere rol spelen. Je wilt de dingen doen die er écht toe doen en je levenslustig en van betekenis voelen.

Ikigai is een Japanse levenswijsheid voor een lang en gezond leven. De letterlijke vertaling van het woord is je purpose of life. Als Ikigai expert help ik mensen om deze te ontdekken en ernaar te leven. In mijn reeks Ikigai podcasts interview ik mensen met een sterke Ikigai. Wat doen zij nu voor een gezond en vervullend bestaan? Wat zijn hun geheimen en tips? Zoals dit keer Aldith Hunkar. Je kent het haar vast nog van het Jeugdjournaal dat zij jarenlang presenteerde, of van het NOS journaal. Na een pijnlijke breuk met de tv-wereld moest zij haar eigen weg vinden. Door een mooie ontmoeting een paar maanden terug, waar zij de host was van een debat waar ik Ikigai spreker was, kwamen we erachter dat zij sinds die breuk haar Ikigai helemaal heeft gevonden en leeft. Hoe gaaf dat zij hierover in dit interview vertelt. Want wat is dan haar Ikigai, wat is de invloed van natuur in haar leven, hoe toont zij veerkracht bij tegenslag en wat zijn haar talenten? Luister naar deze inspirerende vrouw vanaf het prachtige eiland Jamaica over leven met Ikigai en vervulling.
Klik hier voor het video-interview waarbij je Aldith Hunkar op Jamaica kunt zien. Of klik hier voor alleen audio.

Foto banner: Kim Stellingwerf Fotografie

Bekijk alle artikelen

Populair & uitgelicht

Jouw artikel hier uitlichten?

Neem contact met ons op

Uitgelichte partners

Jouw profiel hier uitlichten?

Neem contact met ons op