1

Vegetarische linzencurry met zoete aardappel

Bereiden:

  • Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui , peper en knoflook een paar minuten.
  • Voeg de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de zoete aardappel erbij en bak een paar minuten mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het zo’n 15-20 minuten pruttelen en doe dan de linzen erbij.
  • Laat de curry nog 10-15 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken en breng dan op smaak met peper en zout.
  • Roer er tenslotte de spinazie doorheen.

Lekker met naan of rijst

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 zoete aardappelen (750 gram)
  • 200 gram rode linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 rode chilipeper
  • 1,5 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 2 flinke handen spinazie
  • peper en zout