1

Saltimbocca

Bereiding

  • Haal de kalfsschnitzels minimaal een half uur voor bereiding uit de koeling.
  • Leg de kalfsschnitzels onder een stuk vershoudfolie en sla er met een pan of ander zwaar voorwerp een paar keer op zodat ze wat platter worden.
  • Dep de kalfsschnitzels droog en bestrooi met peper.
  • Leg op iedere schnitzel een stuk ham en wikkel de uiteinden onder het stuk vlees. Prik met een prikker een blaadje salie vast op het vlees.
  • Verhit de boter in een koekenpan en leg de stukken vlees met het blaadje salie naar boven in de pan.
  • Bak de vleespakketjes 1 minuut per zijde op hoog vuur.
  • Haal het vlees uit de pan en leg op een bord en houd warm onder een deksel of onder folie en laat ze rusten,
  • Blus af met de wijn en roer met een houten lepel of garde alle aanbaksels los van de pan, laat 1 minuutje pruttelen.
  • Serveer de jus naast de saltimbocca’s.

Eet smakelijk

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels van 100 gram
  • 2 plakken rauwe ham (prosciutto)
  • 40 gr roomboter
  • 20 ml witte wijn
  • 4 à 8 blaadjes salie
  • peper en zout