Pittige tomatensoep met zoete aardappel

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete aardappels en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit in een pan de olijfolie en bak de ui, knoflook en rode peper.
  • Voeg na 2-3 minuten de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en kook de soep ongeveer 15 minuten totdat de zoete aardappel zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Roer tot slot de room door de soep of geef deze er apart bij.

Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 gesnipperde rode uien
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 blikken tomatenblokjes (400
  • scheutje kookroom